Túltette magát Monti lemondásán Amerika

Gyengén nyitottak hétfőn az amerikai tőzsdeindexek. A befektetői hangulatra az amerikai költségvetési szakadékkal kapcsolatos aggodalmak mellett most megjelentek az olasz belpolitikai bizonytalanságok is, ami szintén hozzájárult a befektetői hangulat romlásához. Ezeket esetleg annak a Fedtől a héten várt újabb kötvényvásárlási program bejelentése enyhítheti.
NAPI, 2012. december 10. hétfő, 16:50
Fotó: Napi.hu

A tengerentúli indexek mindezen hatások mellett közép-európai idő szerint háromnegyed öt körül mind nyereségben jártak: a DJIA indexe 0,2, az S&P-500 0,1, a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban járt. A Dow indexét a techszektor húzta a Hewlett-Packard 1,8 százalékos emelkedésével vezetve.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK