Az Ukrajna elleni orosz támadás miatt kialakult eladási hullámban már hétfőn jelentősen gyengült a magyar deviza a régiós társaival, a cseh koronával és a lengyel zlotyval együtt. 

Kedden reggel még alig 370 forint felett jegyezték az eurót, később azonban fokozatosan gyengült a magyar deviza. Ennek eredményeként az euróárfolyam 375 forint fölé került, ami soha nem látott szintet jelent. A dollár is drágult, árfolyama 336 forintra emelkedett. 

A forint egyébként jól kezdte az évet, az euró jegyzése január elején a Bloomberg adatai szerint már 370 forint alatt volt. Majd a hónap közepén és február első felében 360 alatt is járt az jegyzés. 

A forint vészes gyengülése a Magyar Nemzeti Bankra is nyomást helyez. A Napi.hu kedden megkérdezte a jegybankot, hogy az elszabadult árfolyamok és a háborút megelőzően is várakozáson felüli inflációs hatások miatt tervez-e bármilyen piaci intervenciót a jegybank. A fejleményekről beszámolunk. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!