Újabb cég lépne tőzsdére

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (szit) szóló jogszabályt, és a feltételek kedvezően alakulnak, akkor egy szit létrehozásával akár már a jövő évben is tőzsdére léphet az SCD Group Zrt. – közölte a Világgazdasággal Tomcsányi Gábor vezérigazgató.
NAPI, 2011. július 1. péntek, 08:10
Fotó:

A lap pénteki számában azt írja: a szitekről szóló szabályozás szerinte kedvezőbb feltételeket teremt a tőzsdei bevezetéshez, amelynek legnagyobb hozadéka nyilvánvalóan a friss tőke bevonása: egyrészt azért, mert az ingatlanüzlet nagyon forrásigényes, másrészt a banki projektfinanszírozás még mindig nem élénkült fel Magyarországon.

A szitek jellegéből adódóan nem kell arra számítani, hogy cégek tucatjai jelennének meg: ekkora piacon a jelen feltételek mellett legfeljebb három-négy versenytárssal kell majd számolniuk.

Az SCD Group most futó projektjei kapcsán Tomcsányi Gábor közölte: a budapesti Akadémia Park fejlesztésének első üteme jól áll, az új bérlők helye is épül, és a társaság reményei szerint őszre már telt ház lehet a két új irodaházban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK