Újra gázt talált a Mol a pakisztáni TAL blokkban

A Mol Nyrt. újra földgázt talált a pakisztáni TAL blokkban, amelynek a társaság a kutatás-kitermelési irányítója (operátor). Ez a tizenharmadik találata az országban, és a kilencedik a blokkban - közölte a magyar olajipari cég csütörtökön a BÉT honlapján.
MTI-Eco, 2016. június 23. csütörtök, 20:33
Fotó: Reuters

A társaság ismerteti: a Tolanj-West-1 kút a Tolanj mezőn található a TAL blokkban. A kutató fúrás mélysége elérte a 4941 métert, a tesztelés során a kút hozama napi 2300 hordó kőolajegyenérték (boepd) gáz (napi 13,1 millió köbláb) volt. Ez a kutatási siker kiegészíti a mező 2011-es Tolanj-X-1 gáz találatát. A Tolanj-X-1 kút hozama 2900 boepd gáz (napi 16,3 millió köbláb) volt az eredeti találatot követő kútteszt során.

Berislav Gaso, a Mol-csoport kutatás és termelés üzletágának ügyvezető igazgatóhelyettese a közlemény szerint elmondta, egy héten belül ez a második találat a TAL blokkban. Hozzátette, ez földtani szempontból egy komplex mező, az új találat azonban lehetővé teszi, hogy a Tolanj mezőt hatékonyabban fejlesszék és az értékét maximalizálják.

A Mol operátorként jelenleg napi bruttó 80 ezer hordó kőolaj egyenértéket meghaladó termelésért felel. A TAL blokkban közös vállalati partnerei az OGDC, a PPL, a POL és a GHPL.

A Mol 17 éve van jelen Pakisztánban, ahol a vállalat öt blokkban rendelkezik részesedéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK