Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly mind a négy negyedévben egyre nagyobb, rekordösszegű részvény visszavásárlásra került sor. Ilyen hosszan elnyúló  folyamatra két évtizede nem volt példa.

Nem végleges adatok szerint az amerikai cégek 222,98 milliárd dollár értékben vásároltak saját részvényt a december végével záródott három hónapban. A legnagyobb részvény visszavásárló az Apple volt 10,11 milliárd dollárral, amelyet az Oracle követett 10 milliárd dollárral.

A sajátrészvény-vásárlást a két éve decemberben életbe lépett adóváltozások lendítették fel, amelyek részeként a társasági adó kulcsát 35 százalékról 21 százalékra szállították le.

Az adócsökkentéssel több pénz maradt a cégeknél, amelyek azt részben saját részvények vásárlására költik, mivel a kevesebb forgalomban lévő részvény növeli nyereségüket - mondta Howard Silverblatt, az S&P Dow Jones Indices egyik vezető elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!