Fél kilenc után 303,40 környékén járt a jegyzés, ugyanekkor a nem sokkal korábban még 224 felett tetőző dollár 223,80 forintnál forgott, a svájci frank pedig 246-nál állt.

Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője szerint folytatódhat a lassú forintgyengülés, a következő megálló 304,40-nél lehet, ám innen sokszor visszafordult már korábban is az árfolyam, így nem lenne meglepő, ha ismét ez történne.

A Quaestor prognózisa szintén forintgyengüléssel számol, szerintük hozzá kell szoknunk a 300 feletti szintekhez. Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője szerint a 303-as árfolyam után a következő jelentősebb akadály a gyengülés útján a 307-es szint lehet, az erősödés beindulásához viszont 291 alatti szintek kellenének. Háda szerint a jegybanki nyilatkozatok alapján az árfolyam nem, hanem annak hirtelen és nagymértékű elmozdulása indukálhat jegybanki beavatkozást. Korábban a 320 körüli szint számított érzékenynek, ami már a devizahiteles vállalkozásoknak is problémát okozhat. Kérdés, hogy a növekedési hitelprogram mennyiben tette erre immunissá az érintett cégeket.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!