"Az Est Media őszinte megrendüléssel értesült Vajna András György úr halálhíréről, és részvétét fejezi ki azzal kapcsolatban" - írta a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közzétételében. Vajna az AV Investments és a Dynamopest cégeken keresztül a 5,21 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezett a társaságban.

Bár az Est Media a közzétételben leszögezte, hogy piaci pozícióját és korábban közzétett stratégiai terveit, szándékait ez a sajnálatos haláleset érdemben nem befolyásolja, a befektetők bizalma azonnal megrendült a cégben.

A részvény árfolyam a hétfő reggeli nyitás után 19,71 százalékkal 112 forintra esett. Nagyobb mértékben azért nem eshet a részvény, mert napon belül 20 százalékosnál nagyobb árfolyam-elmozdulást nem engedélyez a tőzsde rendszere.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!