Kisebb emelkedést vár a pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően. A globális részvénypiacok csütörtökön emelkedtek a kedvező kínai hírekre, ennek pénteken is hatása lehet a magyar piacra - mondta el Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek.

Az OTP továbbra is a 12 000 forintos szinttel küzd, arra lehet számítani, hogy efölé kerülhet pénteken, a Mol esetében a 2900 forint jelenthet érdekes szintet, a Richter árfolyama jelentősen emelkedett csütörtökön, az árfolyam konszolidálása várható - tette hozzá a Concorde vezető elemzője.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője is az MTI-nek kedden küldött elemzésében kiemelte, kedvező hangulatban indulhat a kereskedés.

Csütörtökön jelentős pozitív korrekciót lehetett látni, miután kínai részről békülékenyebb hangvételű nyilatkozat jelent meg az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban, emiatt érdemben javult a nemzetközi befektetői hangulat.

A vezető részvények közül az OTP-nek nem sikerült a 12 ezer forintos szint felett zárnia, pénteken ismét próbálkozhat az elsősorban lélektanilag fontos ellenállás átlépésével. A Mol esetében kissé erőtlen korrekció zajlott, a 2900 forintos szint áttörése esetén nyílna tér felfelé, ez esetben viszonylag gyorsan 2950 forintig emelkedhet az olajtársaság jegyzése. A Richter volt a nap sztárja csütörtökön, rég nem látott, 4 százalék körüli emelkedéssel zárt, hamarosan megcélozhatja az 5 ezer forintos szintet. A Magyar Telekom esetében továbbra is a 425 forintos szintre érdemes figyelni, amely fontos ellenállást képez - írja elemzésében Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 557,92 pontos, 1,44 százalékos emelkedéssel, 39 264,48 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.    A Mol 14 forinttal, 0,49 százalékkal 2882 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,84 százalékkal 11 950 forintra nőtt, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7,50 forinttal, 1,80 százalékkal 424 forintra emelkedett, forgalma 165,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 180 forinttal, 3,80 százalékkal 4916 forintra nőtt, a részvények forgalma 821,0 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!