Végre újraindult a kereskedés New York-ban

Kevesebb mint egy órával a szerdai zárás előtt újraindult a kereskedés a New York-i értéktőzsdén, miután egy technikai hiba miatt korábban három és fél órára leállt az értékpapírok adásvétele.
MTI, 2015. július 8. szerda, 22:01
Fotó: MTI/AP

A New York-i tőzsde (NYSE) helyi idő szerint 11.32-kor függesztette fel a kereskedést egy "belső technikai problémára" hivatkozva. A leállás nem befolyásolta a New York-i tőzsdén (NYSE) jegyzett részvények forgalmát más tőzsdéken.

Elemzők szerint manapság már nem olyan jelentős az NYSE szerepe mint korábban volt, az előző hónapban az amerikai részvénykereskedés 13,4, a keddi napon pedig 12,5 százalékát bonyolították a New York-i tőzsdén.

A leállás előtt a tőzsde mínuszban volt a kínai részvényárfolyamok tartós és jelentős esésével, illetve a görögországi helyzettel kapcsolatos aggodalmak miatt.

Mind a tőzsdét üzemeltető cég, mind az amerikai belbiztonsági minisztérium azt közölte, hogy a problémát nem kibertámadás okozta. Amerikai megfigyelők arra gyanakodnak, hogy egy szerdán újonnan bevezetett szoftver állhat a súlyos leállás hátterében.

A CNN értesülései szerint már a kereskedés kezdete előtt voltak jelei a problémáknak: a tőzsde vezetése jelezte a brókereknek, hogy több mint kétszáz részvényt technikai okokból nem adhatnak és vehetnek a nap folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK