A londoni FTSE100 index 0,78 százalékos pluszban, a frankfurti DAX-30 ugyanakkor 0,21 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,20 százalékos mínuszban fejezte be a napot - írta az MTI.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 indexe 0,31 százalékkal gyengült, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,04 százalék csökkenéssel zárt.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,06 dollár (1,66 százalék) emelkedéssel, 64,46 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,08 százalék emelkedést, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500 index 0,13 százalék növekedést, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,25 százalék erősödést jelzett.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!