Vegyes a kép az USA-ban

Vegyes képet mutat a Wall Street a pénteki nyitás után.
Napi.hu, 2013. október 18. péntek, 17:01
Fotó: Napi.hu

A Dow 0,1 százalékos esésben van, amelyet a Microsoft 0,4, és a Home Depot 1,8 százalékkal vezet. Az S&P 500 viszont 0,3, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos nyereségben jár.

A nemzetközi piacok figyelme az amerikai fizetésképtelenség veszélyének elhárítását követően ismét a világgazdasági növekedési kilátásokra és a folyamatban lévő gyorsjelentésekre terelődött.

A harmadik negyedévi kínai GDP-növekedési adatot kedvezően fogadták a nemzetközi befektetők. Az előző negyedévhez képest a kínai GDP 2,2 százalékkal nőtt a várt 1,9 százalék helyett, szemben az előző negyedévi 1,7 százalékkal.

A Google 12,7 százalékos ralliban van miután kétszámjegyű negyedéves bevételnövekedésről jeletett. A Morgan Stanley 1,6 százalékkal ugrott meg, miután a harmadik negyedéves nyeresége csaknem megduplázódott. A szintén gyorsjelentő General Electric részvényei 2,6 százalékkal emelkedtek.

 

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK