Vegyesen indul a nap New Yorkban

Vegyes nyitással korrigálták előző napi emelkedésüket pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. május 11. péntek, 16:18
Fotó: Pixabay

New Yorkban a DJIA-30 index 0,07 százalék emelkedéssel kezdett, az S&P-500 index viszont 0,07 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,16 százalékkal csökkent nyitáskor.

Az olajárak pénteken már lefelé korrigáltak a hét elején elért több mint három és fél éves csúcsról, ahová az Irán ellen kedden kilátásba helyezett amerikai szankciók vitték fel a jegyzést. A Brent 0,25 százalékkal hordónként 77,28 dollárra, a WTI 0,20 százalékkal 71,22 dollárra csökkent.

Az euró erősödött, a dollár lefelé korrigált kissé idei csúcsához képest, az arany ára pedig emelkedett. Az eurót 0,29 százalékkal jegyezték erősebben 1,1949 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi szállításra 0,18 százalékkal unciánként 1324,70 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK