A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,03 százalék csökkenéssel, a frankfurti DAX mutató ugyanakkor 0,87 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,52 százalék emelkedéssel fejezte be a napot.

A páneurópai indexek közül a FTSEurofirst 300 index 0,53 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,94 százalékkal erősödött - írta az MTI.

QP | Quality Placement

Az európai tőzsdezáráskor, 17 óra 20 perckor New Yorkban a DJIA indexe 0,36 százalékos gyengülést, a Nasdaq 0,04 százalékos csökkenést, az S&P index viszont 0,53 százalékos erősödést jelzett.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 70 cent (1,07 százalék) csökkenéssel, 64,97 dolláron állt.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!