Visszaesés és stagnálás az USA-ban

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék a hét utolsó napján.
NAPI, 2013. április 26. péntek, 16:26
Fotó: Napi.hu

Miután a kereskedés megnyitása előtt napvilágot látott, hogy a várt 3,2 százalék helyett mindössze 2,5 százalékkal bővült az USA bruttó hazai terméke 2013 első negyedében, eséssel indult a kereskedés a tengerentúlon.

A hangulatot az sem segítette, hogy a michigani egyetem fogyasztói bizalmi indexe 76,4 pontra esett a márciusi 78,6-ról, így közel egy órával a kereskedés megnyitása után a Nasdaq 0,5, az S&P-500 pedig 0,3 százalékos mínuszt hozott össze. A Dow Jones ipari átlaga viszont stagnált, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a Hewlett-Packard 3,1 százalékot erősödéssel nyitott pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK