Visszafogott volt a kereskedés az amerikai tőzsdén

Hat egymást követő napja tartó nyereséges szakasz végén pénteken visszafogott kereskedés volt a New York-i tőzsdén. Az arany jegyzése egy százalékkal emelkedett.
Domokos Erika, 2017. május 26. péntek, 22:37
Fotó: Napi.hu

Vegyesen zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,02 százalékkal csökkent, az S&P 500-as mutató 0,03 százalékkal, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,08 százalékkal emelkedett - írja az MTI.

Pénteken a hosszú hétvége előtti kockázatkerülés fogta vissza a kereskedést hat egymást követő napja tartó nyereséges szakasz végén, ami csütörtökön rekordzárásig vitte fel az S&P-500 és Nasdaq Composite indexeket. Az indexek heti eredménye még a pénteki lendületvesztéssel együtt is mintegy egy százalék nyereség.

Az olajár felfelé korrigált pénteken a csütörtöki öt százalékos esés után. A dollár erősödött, az euró gyengült. A főbb devizák árfolyamával szemben képzett dollár-index 0,21 százalékkal 97,34 pontra emelkedett, az euró-index 0,24 százalékkal 90,24 pontra csökkent. Az eurót 0,30 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,1176 dolláron.

Az arany jegyzése a határidős piacon 0,96 százalékkal unciánként 1268,40 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK