Visszakapaszkodtak az amerikai részvényindexek

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde vezető indexei.
portfolio.hu, 2012. július 17. kedd, 22:58
Fotó: Napi.hu

Meredek eséssel kezdték a keddi kereskedési napot az amerikai részvényindexek, miután a Fed elnöke a szenátus pénzügyi bizottsága előtt aggodalmas hangot ütött meg az amerikai gazdaság teljesítményével kapcsolatban, egy újabb agresszív monetáris lazítást azonban nem helyezett kilátásba. A kezdeti sokk után azonban visszaemelkedtek a vezető indexek, így pozitív tartományban zárták a napot.

A Dow Jones 0,61, a Nasdaq 0,45, az S&P 500-as mutató pedig 0,74 százalékos pluszban zárta a napot. A kedvező hangulatot fűtotte például a Goldman Sachs, a Coca-Cola és a Mattel vártnál jobb gyorsjelentése. Házon belüli saját privátbankot hoz létre a Goldman Sachs a módosabb lakossági és céges ügyfelek kiszolgálására, amely betétgyűjtéssel és hitelezéssel is foglalkozik majd - írta kedden a Wall Street Journal.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK