Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly minden harmadik tőzsdén jegyzett német cég arra kényszerült, hogy közölje részvényeseivel, eredménye alacsonyabb lesz annál, mint amit az elemzők várnak tőle. Ez nagyon magas arány, utoljára a pénzügyi válság idején, 2009-ben volt ennél nagyobb arányú csökkenés a nyereségvárakozásokban.

A német részvényindex ennek megfelelően tisztességeset, 18 százalékot esett a tavalyi év során, s az ország nagyobb cégei most azt nézik, hogyan tudnák visszaállítani nyereségességüket.

Az ok egyértelmű, az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában is egyaránt a gazdasági növekedés lassulására számítanak a szakértők. A probléma az, hogy ez a három terület egyben az exportorientált német cégek legnagyobb felvevőpiacának is számít.

A Handelsblatt című gazdasági lap számításai szerint a DAX indexben szereplő 30 német nagyvállalat különböző megtakarítási programjain keresztül idén összesen 20 milliárd euróval készül csökkenteni költségeit, ez a tavalyi össznyereségük egyötödének megfelelő összeg.

A megtakarítások egy jelentős része a munkahelyek számának csökkenéséből adódik, a lap számításai szerint a 30 cég összesen 100 ezer fővel készül csökkenteni foglalkoztatottai számát a közeljövőben.

Ebből a Volkswagen holdingnál tervezett leépítések önmagukban 30 ezer főt érintenek.

A nagy cégek az elmúlt években már elég sokat megtettek azért, hogy költségeiket csökkentsék, így most nem túl sok játékterük marad - mondta a lapnak Markus Wallner, a Commerzbank szakértője. Ugyanakkor megérné nekik, hiszen minden egy százaléknyi csökkenés, amelyet a személyi költségeken, vagy az amortizáción sikerül elérnie a német cégeknek, 2,5 százalékkal emeli az adott év profitját. Ebből a szempontból az arányaiban a legnagyobb munkaerő költségekkel dolgozó Deutsche Post és a Thyssen-Krupp tudná a legtöbbet tenni, s teszik is. Utóbbi bejelentette, hogy legalább kétezer fővel csökkenti alkalmazottai létszámát, előbbi pedig egy 400 millió eurónyi költségcsökkentési programot hirdetett meg.

Katasztrófa nincs, a munkaerőhiány marad

2025-re már 2,9, 2031-ben pedig 3,6 millió szakember fog hiányozni a német munkaerő-piacról, s ez a hiány utána is csak nagyon lassan indulhat csökkenésnek - állapítják meg egy nemrég, a Bajor Üzleti Szövetség (vbw) megrendelésére készült tanulmányban A helyzeten az sem javít, ha évi 200 ezer bevándorló érkezne az országba.

A legnagyobb problémát a munkaerőpiac kínálati oldaláról a német lakosság elöregedése jelenti, a német baby-boom generáció ugyanis a következő években lép fokozatosan nyugdíjas korba.

Modelljükben úgy számolták, hogy a technológiai változásoknak, a digitalizációnak, a robotizálás fejlődésének köszönhetően a munkaerő-piaci kereslet csökkenhet. Ugyanakkor eközben becslésükben 2025-ig a német gazdaság évi 1,6 százalékos növekedését tippelték.

Hasonlóan vélekedik Reiner Strack, a Boston Consulting Group (BCG) szenior partnere, aki lapunknak korábban úgy nyilatkozott, hogy a német munkaerőpiacról - részben a demográfiai, részben a technológiai átalakulás következményeként - 6-8 millió ember fog hiányozni, legalábbis 10-15 éves időtávban. Ez az a munkaerő-mennyiség a BCG számításai szerint, amellyel a német gazdaságban a GDP-növekedést fenn lehetne tartani az elkövetkezendő években. Ha nem lesz meg ez a mennyiségű munkaerő, akkor a német gazdaság bizonyos területein nem lesz növekedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!