Vörösbe borult Nyugat-Európa

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
Szepesi Anita, 2017. július 28. péntek, 18:11
Fotó: Reuters

A londoni FTSE100 index 1,05 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,39 százalékos mínuszban, a párizsi CAC-40 mutató 1,11 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 86 cent emelkedéssel, 52,35 dolláron, kéthavi csúcs közelében állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,05 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500 index pedig 0,27 százalék mínuszban volt. A technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója 0,27 százalék csökkenést jelzett -írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK