A londoni FTSE-100 0,17 százalék, a frankfurti DAX-30 0,31 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 0,11 százalék mínuszban fejezte be a napot.

Elemzők szerint elbizonytalanította a befektetőket a Deutsche Bank jövőjével kapcsolatos kilátás, a kőolaj árának a jelentős csökkenése, továbbá az, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) rontotta a globális kereskedelem idei bővülésére vonatkozó előrejelzését.

A Deutsche Bank esetében a befektetők attól tartanak, hogy a 14 milliárd dolláros amerikai bírság miatt a bank tőkeemelésre kényszerülhet, miközben a Focus című német lap értesülése szerint a pénzintézet, ha kérne sem kapna az államtól mentőövet. A frankfurti értéktőzsdén kedden legnagyobb forgalmú Deutsche Bank 0,38 százalék árfolyamcsökkenéssel zárta a napot.

A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) idén már másodszor rontotta a világkereskedelem idei növekedésére vonatkozó becslését kedden. A WTO azzal számol, hogy a világkereskedelem idén csupán 1,7 százalékkal bővül. Eredetileg 3,9 százalékos növekedést várt a nemzetközi szervezet, becslését áprilisban 2,8 százalékra változtatta.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,19 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,10 százalékkal gyengült kedden.

Európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,62 dollár (3,40 százalék) eséssel 46,31 dolláron állt.
Ugyanekkor New Yorkban a DJIA tőzsdemutató 0,47 százalék, a Nasdaq 0,60 százalék, az S&P mutató pedig 0,41 százalék erősödést jelzett a hétfői záróértékhez képest.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!