Vörösben Európa

Követve az ázsiai tőzsdéket mínuszban nyitottak a főbb európai tőzsdék.
NAPI, 2013. január 16. szerda, 09:37
Fotó: Napi.hu

A Távol-Keleten többnyire csökkentek a vezető ázsiai indexek szerdán elsősorban a profitkivétel, illetve a jen erősödése miatt. Kiemelkedő volt a japán Nikkei bukása, amely nyolc hónap óta a legnagyobb, 2,6 százalékos napi veszteséget könyvelhette el.

Az öreg kontinens tőzsdéi, miközben amerikai makroadatokra, például a fogyasztói árak változására és egyes céges jelentésekre várnak követték az ázsiai trendet, így a londoni FTSE-100 0,3, a frankfurti DAX 0,13, a párizsi CAC-40 0,06 százalékos mínuszban állt a nyitás után fél órával. Nem kezdődik jól a nap a perifériaindexeknek sem, hiszen a milánói FTSE-MIB 0,5, a madridi IBEX-35 pedig 0,09 százalékot vesztett értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK