Zárásig kitartott a jókedv Amerikában

A tegnapi szünet után mérsékelt optimizmussal indult a tőzsdei kereskedés Amerikában, amely aztán zárásig megfigyelhető volt, a Nasdaq és az S&P közel 1 százalékot tudott emelkedni.
portfolio.hu, 2013. február 19. kedd, 23:01
Fotó: Napi.hu

Kitartott a vételi kedv az amerikai tőzsdék zárásáig, a vezető indexek közül a Dow Jones 0,4, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal került feljebb. A nap vesztesei a nyersanyagok lettek, az arany közel 2 százalékot esett.

A mai nap nem volt eseménydús, egyedül Európából érkezett egy makroadat délelőtt, ez azonban kedvezően alakult: januárhoz képest jelentősen javultak a német gazdasági kilátások. A várakozási index értéke 31,5 pontról 48,2 pontra emelkedett, ami bő hároméves csúcsnak számít a ZEW index esetében

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK