A londoni FTSE-100 0,7 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,7 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,4 százalékos nyereségben fejezte be a napot.

A periféria indexei közül az olasz FTSE MIB 1,4, a spanyol IBEX 35 1,3 százalékkal erősödött.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,6 százalékos, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,8 százalékos pluszban zárt.

Az európai tőzsdemutatók közül a legnagyobb emelkedést az athéni érte el. A börze irányadó indexe 3,13 százalékkal nőtt arra a hírre, hogy akár már a következő napokban megegyezés születhet a görög adósságkönnyítésről.

Kedden különösen jól szerepeltek a banki részvények, részben annak a hatására, hogy a vártnál jobb eredményt közölt a Credit Suisse.

A vezető európai tőzsdék zárása után 30 perccel, közép-európai idő szerint 18 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3,48 százalék (1,52 dollár) emelkedéssel 45,15 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!