Zöldbe borult Amerika

Emelkedtek kedden a New York-i tőzsde irányadó mutatói.
MTI-Eco, 2016. június 28. kedd, 23:11
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 268,87 ponttal, 1,57 százalékkal, 17 409,11 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 35,52 ponttal, 1,78 százalékkal erősödött, és 2036,06 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 97,42 ponttal, 2,12 százalékkal emelkedett, és 4691,87 ponton zárt.

Elemzők szerint a befektetők bizalmát erősítette, hogy kedden közölt adatok szerint a vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai GDP az első negyedévben, éves és havi szinten tovább emelkedtek az amerikai lakásárak, a júniusi fogyasztói bizalmi index pedig október óta legmagasabb szintjére javult.

Kedden ismét emelkedni kezdtek az európai részvényárak a csütörtöki brit népszavazás utáni kétnapos lejtmenet után. Ez a lendület folytatódott a Wall Streeten. Kedd kora estig elsősorban az energetikai cégek, a fogyasztási termékgyártók, a bankok és más pénzügyi vállalatok részvényei drágultak, a kötvényárak eközben csökkentek, a 10 éves állampapír hozama 1,46 százalékra nőtt a hétfői 1,44 százalékról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK