Zöldben pompázhat egész Európa

A szerdai záróérték fölött indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 26. csütörtök, 08:38
Fotó: MTI/EPA

Szakértők arra számítanak, hogy a londoni FTSE, a frankfurti DAX és a párizsi CAC egyaránt 0,2 százalék pluszban kezdheti a napot - írja az MTI.

A csütörtöki trendet elsősorban az befolyásolhatja, hogy az Európai Központi Bank (EKB) a kora délutáni kamatdöntésével egy időben várhatóan bejelenti, hogy megkezdi kötvényvásárlási programjának lassítását.

Az EKB jelenleg a 2015-ben megkezdett program keretében kötvényvásárlások révén havi 60 milliárd eurót pumpál a gazdaságba. A piacok most azt találgatják, hogy milyen ütemben fogja vissza a bank a kötvényvásárlási programot. Az EKB valószínűleg a fokozatosság, a "kevesebbet, hosszabb ideig" elv mellett dönt, és havi 20-30 milliárd dollárral kurtítja meg a programot, amit esetleg egész jövő évben érvényben tart.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,05 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,46 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,37 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK