Idén öten haltak meg strandolás közben a Balatonban a nyári idény első másfél hónapját tekintve, ami magas szám, ha megnézzük a korábbi éveket.

2022 nyarán 11-en, 2021-ben pedig 16-an vesztették életüket a júniustól augusztusig tartó nyári szezon alatt.

A Balatoni Vízrendészeti Rendőrkapitányság nyilatkozata szerint az idei halálesetekben van egy közös pont: egyik sem vízibaleset miatt történt, sem a viharjelzés vagy a fürdőzés szabályainak be nem tartása miatt, hanem

idős és valamilyen alapbetegséggel küzdő emberek vesztek oda, akik többnyire egyedül mentek fürdőzni.

Fekete hétvége a Balatonnál: 19 embert mentettek ki a vízből a rendőrök

A rendőrség beszámolt július első hétvégéjéről, amikor ki kellett menteniük a vízből tizenkilenc embert. Bővebben >>>

Fél méter mélyen, a parthoz nagyon közel fúltak vízbe

Emellett érdekes módon sekély vízben, 50-120 centiméter mélyen, és a parthoz közeli 50 és 350 méter közötti területen fulladtak bele a Balatonba – írja a Hírbalaton.

Főleg a Balaton déli partján következtek be a halálos kimenetelű rosszullétek, eltérő helyszíneken, tehát nincs egyértelműen meghatározható veszélyes része a tónak.

A halálesetek egyikének kivizsgálásakor sem állapított meg a rendőrség jogszabálysértést. A viharjelzési, a fürdőrendészeti és a víziközlekedési szabályok betartása ellenére következtek be a tragédiák.

Különleges erőkkel védik a Balaton és a Velencei-tó közbiztonságát

A rendőrség felkészült az idei nyári turistaszezonra, amely alatt főleg a balatoni és Velencei-tó körüli térségre fókuszálnak fokozott erőfeszítésekkel a közbiztonság fenntartása érdekében. Bővebben>>>