Péntek délután a déli területeken átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, arrafelé újabb záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Ezzel szemben másutt borult marad az ég, további eső, zápor valószínű. Az északkeleti tájakon várható a legkevesebb csapadék.

Péntek éjjel is sok lesz a felhő, elszórt jelleggel további záporok előfordulása valószínű.

Szombaton a felhőzet lassanként szakadozik, gomolyosodik, amelyből újabb záporok, délen zivatarok is kialakulhatnak. A keleti, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 20 fok között valószínű  – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Vasárnap sem lesz sokkal jobb a helyzet

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon kezdetben még vékony lehet a felhőtakaró, ott kevés szűrt napsütés is valószínű. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet.

A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban többnyire 7, 12, délután 13, 22 fok között valószínű.

Hiába esik most is, idén is fájni fog az aszály

Az Alföld nagy részén gondot okoz az aszály, miután szélsőségesen alakult az időjárás az elmúlt hetekben – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összesítésében, amelyet pénteken tett közzé a honlapján. Bővebben>>>