Oroszország világosan kinyilvánította, amennyiben a düsseldorfi székhelyű Rheinmetall gyárat létesít Ukrajnában, azt le fogja bombázni. A német fegyvergyár, csak úgy mint hazánkban, Ukrajnában is páncélozott harcjárműveket gyártana, azonban ezt ott nem engedné meg az orosz haderő. 

Saját légvédelem

Hogy még nagyobb legyen a feszültség, Armin Papperger, a német cég vezetője a Bildnek nyilatkozva kijelentette, a saját légvédelmi rendszert telepítenek az üzemeikre. Nem rettennek meg és továbbra is kiszolgálják Ukrajna katonai igényeit. 

A német fegyvergyár kotyogta el, hogy milliárdos értékben rendelt öngyilkos drónokat Magyarország

A szerződést már alá is írták, közölte a német fegyvergyártó. Bővebben --->

Tizenkét héten belül már építkezne a Rheinmetall, a költségek várhatóan 200 millió euró körül alakulnak. Az üzem később évente akár 400 harckocsit is gyárthatna. Emellett Fuchs típusú páncélozott járműveket is javítanak majd a gyártóüzemben. A Kreml fenyegetése hidegen hagyta Pappergert.

Öngyilkos drónok

A dolog pikkantériája, hogy a Rheinmetall épp tegnap jelentette be, hogy hazánk több milliárd forint értékben vásárolt tőlük öngyilkos drónokat. Mindez nem is meglepő, hogy Magyarország lett 2023-ban Németország legnagyobb fegyverimportőre. Csak idén 795 millió euró értékben vásároltunk Németországtól harci eszközt. 

Pont ezért érdekes, de hazánk egyelőre nem szólalt meg a kérdésben, elvégre a szomszédos ország területén a Magyarországon is fegyvereket gyártó Rheinmetall került most Vlagyimir Putyin célkeresztjébe. A Napi.hu ezért írásban fordult a Honvédelmi Minisztériumhoz, hogy nem érzik-e úgy, hogy hazánk kitettsége nőtt a Rheinmetall ukrajnai szerepvállalása kapcsán. 

Épül a német tankgyár Ukrajnában, hiába fenyegeti Putyin lebombázással

A gyár saját maga szervezi meg légvédelmét, ami igen komoly kihívásnak tűnik. Csökken a német születésszám, egyre több német polgártól tagadja meg a belépést Nagy-Britannia, a német tőzsde szárnyalása pedig megalapozatlan. A német sajtó híreiből válogattunk. Bővebben --->