A hazánkban Lynx típusú páncélozott harcjárműveket is gyártó düsseldorfi központú Rheinmetall AG a saját honlapján jelentette be, hogy több mint száz millió euró értékben. 

Ezek a harci eszközök a Hero Loitering Munition rendszerhez tartoznak. 

A szállítás 2024-ben kezdődik és a tervek szerint 2025-ben fejeződik be. A szerződést már alá is írták

– írta a cég. 

Az Orbán-kormány ugyanakkor erről a beszerzésről nem tájékoztatta az adófizetőket. 

Mindenesetre valószínűleg jó vásárt csinált az izraeliekkel közösen fejlesztett drónokkal hazánk.

A Hero precíziós lőszerek a harctereken a modern fegyveres erők számára a műveleti rugalmasság legmagasabb fokát biztosítják. A fegyverrendszerek egyedülálló, autonóm célmegsemmisítési képességgel rendelkeznek, beleértve a felderítést, a megfigyelést és a felismerést. A látóhatáron kívül, alacsony szignálokkal lokalizálja, követi és támadja a felbukkanó ellenséges célpontokat. A Hero Loitering Munition rendszerek köröznek a célzóna felett, lokalizálják és követik az ellenséget, valamint elemzik a lehetséges célpontokat. Segítenek kiválasztani a nagy értékű célpontokat, valamint a megfelelő időzítést, irányt és támadási szöget a nagy pontosságú csapás végrehajtása előtt.

A Rheinmetall azzal érvel, hogy a drón számos különböző célpont ellen bizonyította hatékonyságát, beleértve a gyalogságot, a mozgásban lévő könnyű járműveket, a harckocsikat, a megerősített védelmi bázisokat, a légvédelmi rendszereket és a kritikus infrastruktúrát.

 

 

 

Orbán Viktor az ország védelmében Németországgal fűzte szorosabbra a szálakat

Orbán Viktor miniszterelnök a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatójával, Armin Pappergerrel tárgyalt a Rheinmetall és a magyar állam együttműködéséről.