Várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból – írta a rendőrség a police.hu oldalon arra reagálva, hogy megrendezik a European Fight Night (EFN) küzdősport rendezvényt.

A korábbi European Fight Night események történései alapján okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése nem kizárólag az eseményre korlátozva – teszi hozzá a hatóság.

Az eseményre invitáló posztok szerint az eseményen 12 ország résztvevői mérik össze erejüket 15 különböző küzdősportban, de lesznek koncertek is lesznek, valamint szélsőjobboldali divatmárkák termékei is jelen lesznek – írja a Telex.

Németországban már előfordult, hogy betiltották az ehhez hasonló eseményeket.

rendőrség arra is emlékeztet, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz. A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni – teszik hozzá.

A kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette.

Antifa-ügy: letartóztatták a budapesti viperás támadások két német gyanúsítottját

Németországban elfogták azt a két, magát antifasisztának valló német fiatalt, akiket a becsület napján Budapest utcáin elkövetett fegyveres támadásokért körözött a magyar rendőrség.