Idén ismét rekordösszegű árbevételt ér el a német Rheinmetall. Armin Papperger, a 130 éves védelmi ipari és technológiai vállalat vezérigazgatója a német Focusnak adott interjúban kiemelte, 20 és 30 százalék közötti árbevétel-növekedésre számít 2023-ban – közölte az MTI.

A Magyarországon is tevékenykedő cég vezetője a részletekről elmondta, egyedül a német szövetségi kormány védelmi beruházási programja révén nagyjából 10 milliárd euró bevételre tehetnek szert. A német hadsereg (Bundeswehr) fejlesztését szolgáló projektek nemcsak Puma páncélozott gyalogsági harcjárművek gyártásáról szólnak, de egy sor egyéb megállapodást is aláírtak már.

A napokban bejelentett ukrajnai harckocsigyár tervéről a Rheinmetall vezére elmondta: hosszú távú stratégiáról van szó, amelynek keretében a Panther nevű új harckocsitípust a megrendelőkkel együttműködésben, helyben gyártják.

A Rheimetall az év végéig 2,5 milliárd euró értékű eszközzel és lőszerrel támogatja az orosz támadás ellen védekező Ukrajnát, Kijevnek jelenleg egymillió darab tüzérségi lőszerre és ezer új járműre van szüksége.

A védelmi ipar egyik legnagyobb vállalatának vezetője a német lapnak adott, szombaton megjelenő interjújából előzetesen ismertetett részletek szerint úgy vélekedett, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja sokáig tarthat.

Meglehet, hogy a harcok időnként megszakadnak, és taktikai, de akár geopolitikai okokból is lesznek lélegzetvételnyi szünetek, azzal viszont már nem lehet számolni, hogy Oroszország kerül ki győztesen a háborúból

– vetítette előre a Rheinmetall vezérigazgatója.

A társaság bevétele a 2022-es pénzügyi évben 6,410 milliárd euró volt, 13 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A működési eredmény 754 millió euró volt, ami 27 százalékos növekedés és egyben rekord is a vállalat 130 éves történetében. A rendelésállomány szintén minden korábbinál nagyobbra, 26,6 milliárd euróra emelkedett.

A világszerte több mint 25 ezer embert foglalkoztató vállalatcsoport Zalaegerszegen lánctalpas és kerekes járművek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, Várpalotán pedig gyártóközpontot épít a magyar fegyveres erők lőszerellátására.