A programokról kiderült, augusztus 10. és 15. között számos világsztár lép fel a Szigeten. Hatvankét országból jönnek a mintegy negyven programhelyszínre az ismert zenészek.

Itt lesz:

Billie Eilish, aki először ad koncertet Magyarországon, a Florence + The Machine, az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore is.

A Covid miatti kétéves kimaradás 2,2 milliárd forintos veszteséget okozott a Szigetnek, amit tavaly egy 400 milliós eredménnyel tudtunk kicsit kozmetikázni

– mondta Kádár Tamás főszervező.

Az infláció elkerülhetetlenül utolérte a hazai rendezésű nyári fesztiválokat, a napi jegyek és a bérletek árai tavalyhoz képest 20-35 százalékkal is emelkedtek. Ennek apropóján járt utána a napi.hu, hogy mennyiért kínálják a fesztiválbelépőket a szomszédos országokban és Nyugat-Európa egyes felkapott fesztiváljain.

Büntetnek a jegyárak: a hazai fesztiválok a legdrágábbak a térségben

A látványos áremelkedés már most meglátszik a hazai fesztiválok jegyeladásain, ám ettől várhatóan továbbra sem lesznek üresek a sátrak és a táncterek. Körülnéztünk, hogy érdemes lesz-e változatlanul itthon fesztiválozni a nyáron vagy esetleg jobban megéri-e a külföldi, a régiós fesztiválokon ellazulni.

A főszervező emlékeztetett, hogy a kulturális szektor a pandémia alatt és után sem kapott sok támogatást, de átvészelték ezt az időszakot. Hozzáette, az elővételes eladások biztatóak, jó ütemben fogynak a heti- és a napijegyek, 100 ezer fő feletti külföldi vendégre számítanak. Tavaly  - a szervezők számításai szerint - mintegy 450 ezren buliztak a Szigeten. A nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki és a szombati csaknem teltházas – mondta az esemény után a fesztivál főszervezője.

Szeretnék visszacsalogatni a magyarokat is

Lesz diákjegy, melyet megújítottak, és kifejezetten jó konstrukciókban lehet hozzájutni. A hat napra szóló belépő az idén egyébként 146 000 forintba kerül, a napijegy 34 000 forintttól indul, de három napra szóló jegyet is lehet venni.

A legfontosabb megújulás a Sziget kényelmi szintjén valósul meg az idén, főként a külleme, e téren elért korábbi vezető pozícióját szeretné visszanyerni a rendezvény.

Sok újítás lesz a jubileumra

A toi toi illemhelyek megszűnnek, 90 százalékban konténeres angol wc-k lesznek, és a Sziget bármelyik pontján 150 m-es körzetben lesz egy nagy, kulturált blokk.

Több telepített szállás is lesz azoknak, akik a kempingbe érkeznek több napra.

Komoly szintlépés lesz a vendéglátásban is, már mindenhol elérhető lesz vegán és vega opció is, sőt, kötelező minden egységben a budget food-ot, azaz jóárasított főételt kínálni, melynek ára maximum 2500 forint lehet és egy teljes értékű étkezésnek kell megfelelnie.

Az italok áráról azonban még nincs információ, még egyelőre azt sem tudják mennyiért kapják őket, így nem tudni, mennyibe fog kerülni egy korsó sör 2023-ban.

Két nehéz év után tavaly a Sziget fesztivál szakított a bevezető napokkal, így a mínusz elsővel és a nulladik nappal is.