Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: az európai piacokon iránykeresés volt a jellemző, a magyar piacot az OTP húzta, és a többi vezető társaság árfolyamát is a héten megjelentő gyorsjelentések előtti eredményvárakozások alakították.

Az elemzői konszenzus jelentős eredményjavulást vár az első negyedévben a legnagyobb magyar pénzintézettől, a Mol negyedéves eredményeivel kapcsolatban kevésbé optimisták az elemzők és a Richter pénzügyi számait is óvatosság övezi. A Magyar Telekom árfolyamának a múlt héten bejelentett részvényvisszavásárlási aukció adott lendületet – mondta a szakértő.

Az OTP és a Magyar Telekom szerdán, a Mol és a Richter pénteken piacnyitás előtt teszi közzé első negyedéves pénzügyi eredményeit.

A Mol 14 forinttal, 0,50 százalékkal 2766 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 250 forinttal, 2,28 százalékkal 11 195 forintra erősödött, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 8,0 forinttal, 1,86 százalékkal 438 forintra nőtt, forgalma 879,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,30 százalékkal 8340 forintra esett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3397,43 ponton zárt hétfőn, ez 19,94 pontos, 0,58 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Közel sem hétköznapi ajánlatot tett a Telekom

A Magyar Telekom saját részvényeiből fog vásárolni, nem is keveset. Ezt azonban nem a normál tőzsdei kereskedésben teszi, hanem aukciós formában. A Telekom-részvény fél év alatt óriásit emelkedett.