A Pest Megyei Kormányhivatalhoz beadott engedélykérelemhez melléklet dokumentáció szerint a Kerepesi úti, már jelenleg is 42 ezer négyzetméter alapterületű épület csaknem a másfélszeresére növekszik, mivel az új rész alapterülete 18 ezer négyzetméter lesz; alatta kétszintes mélygarázs is helyet kap további 500 autó számára - számolt be a HVG.

A munkálatokat várhatóan 2020 második felében kezdik meg. A plázában újabb boltok, éttermek, szórakoztató és fitneszszolgáltatások lesznek. A háromhektáros területnek még így is csak a fele épül be (60 százalék a maximum). Részlet a környék közlekedését érintő változások vizsgálati anyagából

QP | Quality Placement

A bevásárlóközpontot az addigi tulajdonos, a Symmetry Arena felvásárlásával bő két éve szerezte meg a dél-afrikai NEPI Rockcastle befektetőcég, 275 millió euróért (82,5 milliárd forint). A NEPI azóta tovább terjeszkedett a magyar plázapiacon, 2018 őszén a Mammut Plázát is megvette.

Bár hivatalos toplista nincs, de egy 2017 végi szakmai becslés szerint a kiadható kiskereskedelmi terület alapján jelenleg a legnagyobb bevásárlóközpont az Arena Mall és az Árkád, egyaránt 68-68 ezer négyzetméterrel, harmadik a Mammut 56 ezer, a negyedik a WestEnd 52 ezer, az ötödik az Allee 46,5 ezer négyzetméterrel. Kissé lemaradva, a hatodik helyen a MOM Park áll 29 ezer négyzetméterrel. A hamarosan elkészülő Etele Pláza 55 ezer négyzetméteres lesz, míg az óbudai rozsdaövezetben el nem készülő Aquincum Pláza 50 ezer négyzetméteres lett volna.