Egy csapásra a másfélszeresére bővítik a híres budapesti plázát

A budapesti Arena Mall (régi nevén Aréna Pláza) bővítésére engedélykérelmet adott be a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft., ezzel Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja lehet.
Domokos László, 2020. január 16. csütörtök, 10:47
Fotó: Napi.hu

A Pest Megyei Kormányhivatalhoz beadott engedélykérelemhez melléklet dokumentáció szerint a Kerepesi úti, már jelenleg is 42 ezer négyzetméter alapterületű épület csaknem a másfélszeresére növekszik, mivel az új rész alapterülete 18 ezer négyzetméter lesz; alatta kétszintes mélygarázs is helyet kap további 500 autó számára - számolt be a HVG.

A munkálatokat várhatóan 2020 második felében kezdik meg. A plázában újabb boltok, éttermek, szórakoztató és fitneszszolgáltatások lesznek. A háromhektáros területnek még így is csak a fele épül be (60 százalék a maximum). Részlet a környék közlekedését érintő változások vizsgálati anyagából

A bevásárlóközpontot az addigi tulajdonos, a Symmetry Arena felvásárlásával bő két éve szerezte meg a dél-afrikai NEPI Rockcastle befektetőcég, 275 millió euróért (82,5 milliárd forint). A NEPI azóta tovább terjeszkedett a magyar plázapiacon, 2018 őszén a Mammut Plázát is megvette.

Bár hivatalos toplista nincs, de egy 2017 végi szakmai becslés szerint a kiadható kiskereskedelmi terület alapján jelenleg a legnagyobb bevásárlóközpont az Arena Mall és az Árkád, egyaránt 68-68 ezer négyzetméterrel, harmadik a Mammut 56 ezer, a negyedik a WestEnd 52 ezer, az ötödik az Allee 46,5 ezer négyzetméterrel. Kissé lemaradva, a hatodik helyen a MOM Park áll 29 ezer négyzetméterrel. A hamarosan elkészülő Etele Pláza 55 ezer négyzetméteres lesz, míg az óbudai rozsdaövezetben el nem készülő Aquincum Pláza 50 ezer négyzetméteres lett volna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.17 20:16

Volt olyan időszak, amikor érdektelenség miatt be is zárták. Nem értem a bővítést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html