Varga Judit és férje a XII. kerületben "öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást" vettek, a későbbi egybenyitás szándékával - írja a Blikk az Igazságügyi Minisztériumra hivatkozva. A megközelítőleg 270 négyzetméteres ingatlanba tavaly márciusba be is költöztek.

A vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, a fennmaradó 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték. A vásárlás 2019 decemberében történt, ám a 2020 január végén leadott vagyonnyilatkozatában ezeket a tételeket nem tüntette fel a miniszter.

A tárca ezt azzal indokolta, hogy "a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog-bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes földhivatalhoz", majd a jogszabályoknak megfelelően, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.

"A felvett bankhitelből azóta a férje belvárosi ingatlanának eladásából befolyt összeggel és a megtakarításaikból jelentős összeget törlesztettek" - írta a minisztérium a napilap kérdésére.

A miniszter a havi közel kétmilliós fizetése mellett oktatóként 300 ezret kap a miskolci egyetemtől. Férje, Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 milliót kap, és 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. Férje V. kerületi lakását korábban kiadták, ami legutóbb évi plusz 7,4 millió forint bevételt hozott - derül ki a miniszter vagyonnyilatkozatából.