Lassan, de elkészült a budapesti presztízsberuházás

Átadták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységét szerdán; a 3,9 milliárd forintos fővárosi beruházás során egy több mint 7800 négyzetméter területű fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült a III. kerületi strand, amely ezentúl Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven üzemel tovább - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2018. október 31. szerda, 14:21
Fotó: Napi.hu

A csillaghegyi strandfürdő Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és mindig az egyik legszebb strandja volt, most pedig már elmondható, hogy az egyik legkorszerűbb is - mondta Tarlós István főpolgármester a megnyitó ünnepségen az MTI szerint. A főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez, része annak a fejlesztési tervnek, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek - mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy a 3,9 milliárd forintos beruházás finanszírozója a fővárosi önkormányzat és cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

21 hónappal ezelőtt 2017. január 26-án az új fürdőegység alapkövét. Az épületben mintegy 8000 négyzetméternyi fedett fürdőt építették, és így ez Budapest negyedik legnagyobb fürdője lett - mondta Szőke László, a BGYH vezérigazgatója. A fürdő hat szintből áll, és épült tizenkét új medence, két csúszda is, valamint a már elkészült parkoló mellett kialakítanak még egy 110 férőhelyes parkolót. A fürdőbe került egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott újpesti fürdőből került át - tette hozzá az igazgató.

A főváros ismét képes volt adni valamit a városlakóknak, ami komfortérzetüket, lehetőségeiket a szabadidő eltöltésére jelentősen javítja - közölte Tarlós István. "A korábban egyesek által bezárásra szánt fürdő a fővárosi önkormányzat és a BGYH akaratából, a több mint egy éve tartó korszerűsítési és bővítési munkálatok után mára nem csupán megmenekült az enyészettől, de egy új, 21. századi jelentéstartalommal újjászületett".

A 7800 négyzetméter területű fedett fürdőépület és az ezt körülvevő természeti környezet egy területen tartalmaz minden fontos elemet, ami a fürdőélményhez és a kikapcsolódáshoz szükséges. A meglévő háromhoz ma már vagy tucatnyi különböző funkciójú új medence társul - mondta a főpolgármester. A több mint 6000 négyzetméteres vendégtérben a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25x33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10x12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna szolgálja ki. A versenymedence vízilabda-mérkőzések rendezésére is képes, és kisszámú néző befogadása is lehetséges egy kulturált lelátón.

A wellness-részlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki, "gyermekparadicsom" és szaunavilág is látogatható. A csúszdapark mellett a különleges építészeti megoldásokat tartalmazó panorámás élménymedence is megvalósult. A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére, valamint panorámamedence, étterem, söröző, de "csendes szektorok" is vannak. Egyidejűleg hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely napi szinten csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló 120 férőhelyes parkoló létesült.

Kép forrása: termalonline.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK