Az átruházási szerződés értelmében az Otthon Centrum Holding Kft. az Open House Cégcsoport 80 százalékos üzletrészét szerezte meg.

A megállapodás kiszélesíti az együttműködés lehetőségeit az ingatlanközvetítői piacon, ami további franchise irodák nyitását, illetve a hitelközvetítés korábbi intenzitását kívánja elősegíteni - közölte  Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója. A Gazdasági Versenyhivatal határozata szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett szektorban.

Molnár Szabolcs, az Open House alapítója a közleményben ismertette: továbbra is ők felelnek az operatív irányításért, és a jövőben is az Open House Brand alatt működnek tovább.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum 198 irodával és teljes országos lefedettséggel rendelkező ingatlanközvetítő hálózat. A cég a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai egyebek között az ingatlanfejlesztés, ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén tevékenykednek.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett konszolidált üzleti jelentése szerint az Otthon Centrum értékesíti nettó árbevétele 2021-ben 6,2 milliárd forint, egy évvel korábban 4,5 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2021-ben 755 millió forintot, 2020-ban 500 millió forintot tett ki.

Az Open House cégcsoport a honlapján elérhető tájékoztatás szerint elsősorban ingatlanközvetítői franchise hálózatával, az Openhouse Ingatlan- és Pénzügyi Közvetítő Hálózattal vált országosan ismertté. Több tucat ingatlanirodával és csaknem 200 emberből álló értékesítői gárdával rendelkezik. Az ingatlanközvetítés mellett az ingatlan vásárláshoz kapcsolódó finanszírozásban is segítséget nyújtanak ügyfeleiknek - írta az MTI.