Csak az évtized végére lesz kész a városligeti futókör

A terület Hermina út és Ajtósi Dürer sor által határolt részén lesz majd az okos futókör. A Zoom.hu információi szerint a modern, kivetítővel is ellátott területet csak sokára hasznosíthatják az emberek.
Szabó Dániel, 2018. január 5. péntek, 20:07
Fotó: Napi.hu

Kiváló minőségű színezett rekortánt, teljes kivilágítást és digitális időkijelzőket ígérnek a beruházók a Városligetbe tervezett futókör köré. A pálya mellé ígérnek még zárható szekrényeket és mosdókat is.

A fejlett sportcentrumot a szolgáltatások miatt sok futó várhatja, de a portál szerint nekik még türelmesnek kell lenniük: legkorrábban 2020-ban használhatják majd sportolásra a megújult területet.

A beruházó Városliget Kft. viszont felhívta a figyelmet, hogy 2017 októbere óta zajlik a park a kert- és tájépítészeti megújításának első üteme. Emellett a gyerekek kapnak egy 200 méteres futókört is 2018 első félévében, amit a felnőttek is használhatnak, ha éppen nem az iskolások futnak rajta.

A Liget Budapest Projekt keretében megújuló közparkban a jövőben több múzeum és szabadidős központ létesül. A 2018-as költségvetésben csak a kulturális intézményekre 41 milliárdot szánnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK