Az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor OTP-vezér és milliárdos kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot. A tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől - írja közleményében a Gránit Pólus, a tranzakció értékét azonban nem közölték.

(Demján Sándor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján mintegy 160 milliárd forintra becsült vagyonával 4. legmódosabb magyar - a szerk.)

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Peter Munk - mint a TrizecHahn elnöke és egyik tulajdonosa - az 1990-es évek végén csatlakozott a cégcsoporthoz, a mintegy 20 éves együttműködés során öt közép-kelet európai országban, több mint 20 sikeres projektet valósítottak meg, a cég 2010-ben Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője lett.

A Gránit Pólus több mint egymillió négyzetméter ingatlant üzemeltet Közép-Kelet-Európában, az üzemeltetett egységekben évente 110 millió látogató fordul meg, a cég vagyona több mint egymilliárd euró.

Az érintett pénzintézetek kedden közös sajtóközleményben jelentették be, hogy 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával a meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center capex (tőkeberuházási) hitelkeretének biztosítása érdekében - írta az MTI.