Hatalmas komplexum épül a Déli pályaudvar területén

A becsült 1,6 milliárd forint helyett 980 millióért az M-Teampannon Építészmérnöki Kft. tervezheti meg a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén - a kormány által elképzelt - sport- és szabadidőközpontot.
Németh Géza, 2018. április 17. kedd, 06:21
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Testnevelési Egyetem közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

A kormány még 2016 szeptember végén tette közzé azt a határozatot, amely előírta a Déli pályaudvar új fajta hasznosítását. Arról, hogy a pályaudvart teljesen felszámolják-e, még nem hirdettek döntést.

A pályaudvar üzemi területén a teljes tervezési terület 60 hektárt tesz ki. Ebből közel 13 ezer négyzetméter egy apartmanház, amelyhez 40 férőhelyes mélygarázs tartozik. De lesz látogatói mélygarázs is, 78 személyautó és 42 autóbusz részére. A jégcsarnok közel 6 ezer, a multifunkciós csarnok közel 7 ezer, a golf gyakorlópálya pedig 1200 négyzetmétert tesz ki. A területen tervezni kell még - egyebek mellett - teniszpályákat, gyermek sípályát, falmászó központot és egy 1600 méteres futókört is.

A felhívásra három ajánlat érkezett, a másik kettőt a győri székhelyű TSPC Kft., illetve a budapesti Középülettervező (Közti) Zrt. adta be. Az értékelésnél az ár 45, míg a minőség 55 súlyszámmal szerepelt.

A nyertessel március 27-én kötötte meg a szerződést az ajánlatkérő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.04.17 10:02

@drnemoda@yahoo.com:
aki a fideszes szavazókat és a békamenetet szállítja
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2018.04.17 08:48

Kinek van itt 42 autóbusza ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html