Az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 8,0, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az októberihez mérten 4,5 százalékkal csökkent 2019 novemberében.

2019 novemberében az előző év azonos hónapjához képest:

 

  • Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 8,0, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal. Az épületek esetében továbbra is lakó-, kulturális és ipari épületek építése, az egyéb építményeknél út- és vasútfejlesztési munkák voltak jelentősek.
  • Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 1,0 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésében 7,9 százalékkal nőtt. A speciális szaképítés termelése 11,7 százalékkal bővült.
  • A megkötött új szerződések volumene 24,7 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 9,0, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 36,5 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Novemberben útépítésekre és vasútfelújításra kötöttek nagy értékű szerződéseket.
  • Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 8,3 százalékkal elmaradt a 2018. november végitől. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 46,4 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 20,1 százalékkal csökkent.

 

Az év első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva:

 

  • Az építőipari termelés 24,4 százalékkal emelkedett.