Egymilliárdért épült hullámvasutas élménypark Zalaszabarban

Zalaszabar megelőzte Budapestet, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban - közölte Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark több mint egymilliárd forintos fejlesztésének átadásakor az MTI szerint.
Domokos Erika, 2019. április 13. szombat, 15:42
Fotó: MTI Fotó - Varga György

A következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire - mondta Rogán Antal.

Szabadics Zoltán (akinek érdekeltsége a közbeszerzéseken sikeresen szereplő Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. - a szerk.) a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark alapítója elmondta, feleségével a minden évben több száz, súlyos betegségekkel élő, vagy azokból gyógyuló gyerekeket vendégül látó tábor és az élménypark építésére minden szabad forrásukat felhasználták.

A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és legjobb táborát szerették volna megvalósítani, amit a Kisfaludy-program segített. (A tábor fejlesztéshez európai uniós támogatást is igénybe vettek - a szerk.)

A befejezési határidő előtt kilenc hónappal elkészült új beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.13 18:08

Ilyen kátyús sz@r utak mellett ki akar még hullámvasutazni? Mire odaérek Zalába kiugrik a gyomrom és agyrázkódásom lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.13 15:55

Hurrá!!! Jobb helyet elképzelni se tudtam volna az adómnak!!! Hullámvasutas kalandpark, csónakcsúszda!!! Üljön föl rá mindenki, aki megbízik a mutyielvtársak alapos, professzionális, és főleg biztonságos kivitelezési munkáiban! Az a pár áldozat, amit eddig szedtek az összegányolt mutyikalandparkok, meg csak járulékos veszteség kalandpark-országgá válásunk hősi útján! Száz kalandparkot, ezeret!!!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html