Íme, egy remek befektetés Magyarországon

Az ingatlanárak emelkedése és a turizmus szárnyalása indokolttá teszi, hogy a nemrég eladott Sofitel után más hotelépületek is piacra kerüljenek - ismerteti a keddi Világgazdaság piaci szakértőkre hivatkozva az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 20. kedd, 07:15
Fotó: Napi.hu

A gazdasági napilap cikke szerint a szállodaiparban beköszöntő felújítási hullám az elöregedett épületek akár milliárdos nagyságrendű rekonstrukciójához szükséges pótlólagos források bevonását teszi elengedhetetlenné. Ez a nagy ingatlanalapok felé tereli az épületek tulajdonosait és üzemeltetőit. A tranzakciós hullámmal előreláthatóan hamarosan révbe ér néhány új üzletkötés.

Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója szerint az emelkedő ingatlanárak, a javuló szállodafoglaltság és szobaárak megfelelő beszállási lehetőséget kínálnak az ingatlanbefektetési piacon korábban döntően irodaházakat és bevásárlóközpontokat preferáló üzleti kör számára.

A kelet-közép-európai hotelbiznisz mellett szól az, hogy itt kisebb befektetett pénzzel lehet hasonló hozamot elérni, mint Nyugat-Európában. Míg Berlinben 5000 eurós négyzetméteráron lehet ingatlant vásárolni, Budapesten 2000 eurós az átlagár most, miközben az irodaházak 6-7 százalékával szemben a hotelpiacon 7-8 százalékos a hozamszint, azaz 12 éves a megtérülési időszak, ami versenyképes ajánlat a kontinensen - olvasható a Világgazdaságban.

(Képünk illusztráció. Fotó: MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK