Megtévesztő szlogenért figyelmeztette a hatóság az ingatlanos portált

Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az otthonterkep.hu portál működtetője az oldalon közzétett "több mint 455 ezer ingatlan elérhetősége" jogsértő szlogenje miatt - adta hírül a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
Szepesi Anita, 2019. május 17. péntek, 09:31
Fotó: Napi.hu

Az otthonterkep.hu weboldalt működtető Mapsolutions Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor reklámjaiban azt állította: több mint 455 ezer ingatlan (illetve ingatlanhirdetés) található az oldalon. A vállalkozás ugyanis nem tudta igazolni állítását - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A megtévesztés miatt a hatóság - figyelemmel arra, hogy a vállalkozás kkv-nak minősül - figyelmeztetésben részesítette a céget. Emellett határozatában kötelezte a társaságot, hogy alakítson ki olyan belső eljárásrendet, amely biztosítja, hogy minden általa üzemeltetett portál a versenyjogi előírásoknak megfelelően kommunikál.

A versenytörvény értelmében a GVH a kis- és középvállalkozások első alkalommal megvalósított jogsértése esetén bírság kiszabása helyett figyelmeztetést is alkalmazhat, ha a jogsértés nem közbeszerzési kartell keretében, uniós jogot sértve vagy sérülékeny fogyasztók kárára történik. A versenyhatóság utólag ellenőrzi, hogy a vállalkozás megfelelően teljesítette-e az előírtakat, és mulasztás esetén bírságot is kiszabhat - hívja fel a figyelmet közleményében a GVH.

HOZZÁSZÓLÁSOK