Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Optima alapja a tranzakcióval a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt tulajdonló társaság 61,49 százalékos tulajdonosává válik. A GTC többségi részvénycsomagját a 85 milliárd dolláros vagyont kezelő Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolja meg.

A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett GTC S.A. birtokában összesen 748 ezer négyzetméternyi bérbe adható alapterületű ingatlan van Magyarországon (például Duna Tower, Center Point és Center Point 3 Irodaház, a GTC Metro irodaház) és a régió számos országában. A GTC ingatlanjainak kihasználtsága átlagosan 95 százalékos - adta hírül az Optima Befektetési Zrt.

A tranzakcióval, amelynek zárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, az Optima alapja egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható portfólióra tesz szert.

A társaság eddig folyamatosan növelni tudta a rábízott alapítványi vagyon értékét. A mostani részesedésszerzéssel várakozásai szerint úgy lesz képes emelni az általa kezelt vagyon hozamát, hogy közben az eddigieknél is biztonságosabbá, válságokkal szemben még nagyobb ellenálló-képességűvé válik a portfóliója. A GTC-vel az Optima alapjának tulajdonába olyan ingatlanok kerülnek, amelyek kiemelt elhelyezkedésük és fejlesztési potenciáljuk révén hosszú távon is kiváló stratégiai befektetési lehetőséget nyújtanak számára - közölte az Optima.