Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ingatlan-tanácsadó előrejelzése szerint ugyanakkor a kedvező finanszírozási környezet és elegendő likvid tőke hatására kitartóan erős kereslettel lehet számolni a befektetési ingatlanok piacán. Az éves befektetési volumen 2018-ban megközelítheti az egy évvel korábbi 1,75 milliárd eurót, de sok esetben a nagy értékű ingatlanoknál az elhúzódó tárgyalások miatt 2019-re csúszhat a zárás.

Az összefoglaló szerint az első félévi legnagyobb megállapodások között volt a biatorbágyi Premier Outlet Center értékesítése, valamint a TriGranit közép-európai portfoliójának eladása. Az utóbbi ügylet során a régióban aktív Revetas és a Goldman Sachs Asset Management több mint 173 ezer négyzetméternyi, minőségi ingatlan tulajdonjogát szerezte meg a TPG Real Estate-től.

A hazai befektetők tovább növelték piaci jelenlétüket, és olyan minőségi épületeket vásároltak meg, mint az Infopark D (Wing) vagy az Alkotás Point (Diófa Ingatlan Alap).

Az első fél évben érezhetően nőtt a kiskereskedelmi létesítmények iránti kereslet, az Eston szerint ebben a szektorban további, jelentős tranzakciók bejelentése várható az év végéig.

Az elemzés szerint a hozamok mérséklődése 2018 első felében lényegében teljesen lefékeződött, egyedül a prémium kiskereskedelmi szektorban folytatódott a hozamesés. Az irodaépületekre 6, az ipari-logisztikai létesítményekre 7,7 százalék körüli megtérülés jellemző. Az üzlethelyiségek piacán az átlagos hozamszint 5,8 százalékra csökkent.

Az Eston a hozamok enyhe csökkenését prognosztizálja. A szektor szerinti megoszlást tekintve a kiskereskedelmi ingatlanügyletek további térnyerését várják, illetve az egyre több átadott "A" kategóriájú irodaház miatt az irodaszegmensben is több ügylet várható - közölték elemzésükben.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.