Ma délután több fontos adat érkezett az Egyesült Államokból. Három órakor napvilágot látott az októberi S&P Case-Shiller lakásár statisztika, amely szerint a legnagyobb amerikai városokban éves szinten 13,6 százalékkal drágultak az ingatlanok. Hasonló mértékű emelkedésre legutóbb 2006 februárjában volt példa. A gyors tempó ellenére óvatosságra int David Blitzer, a statisztika közzétételéért felelős bizottság elnöke, szerinte ugyanis a jövőbeli ingatlanpiaci tendenciákat nagyban befolyásolhatják a Fed eszközvásárlásokkal kapcsolatos döntései, és az, hogy azok milyen hatással lesznek a jelzáloghitelek kamataira.

Háromnegyed négykor és négy órakor is jöttek adatok. Háromnegyed négykor a chicagói beszerzési menedzser index látott napvilágot, amely szerint a feldolgozóipari aktivitás enyhülni látszik. A főindex értéke 63 pontról 59,1 pontra esett vissza a várt 61 ponttal szemben, bár még így is jóval a kritikusnak tartott 50 pontos érték felett tartózkodik. Az értékesítési és a munkaerőpiaci kilátások megítélése egyaránt romlott; míg az új megrendelések mutatója 68,8 pontról 43,9 pontra esett vissza, a foglalkoztatottsági alindex értéke 60,9 pontról 51,6 pontra csökkent.

Ezzel szemben erősödött ugyanakkor a fogyasztói bizalom. A Conference Board fogyasztói bizalmi indexének értéke 72 pontról 78,1 pontra emelkedett, ami háromhavi csúcsnak számít. A bontás szerint a jelenlegi helyzet és a kilátások megítélése egyaránt javult. Lynn Franco, a Conference Board vezető elemzője szerint a megkérdezettek optimistábbak voltak a jövőbeli gazdasági és foglalkoztatottsági kilátásokat illetően, csökkent ugyanakkor a jövedelmi helyzetükkel kapcsolatos optimizmusuk.