Ki nem találná, honnan jön most a legtöbb külföldi a magyar lakáspiacra

Az elmúlt hat hónapban a lakáspiaci érdeklődők közel 90 százaléka társasházi lakást vagy családi házat, 60 százalékuk 2-, illetve 3 szobás ingatlant keresett. A döntő többség (közel 80 százalék) 30 millió forint alatt nézelődik. Egyre több a piacon a szerb vevő - derül ki az Otthon Centrum (OC) legújabb felméréséből.
Szepesi Anita, 2018. április 2. hétfő, 12:20
Fotó: Shutterstock

Az OC-nál érdeklődők legnagyobb arányban (41 százalék) Budapesten kerestek ingatlant, a második legkeresettebb Pest megye volt (18,9 százalék). Jelentősebb az érdeklődés Komárom-Esztergom (6,3 százalék) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (4,9 százalék) iránt is. Békés, Heves és Nógrád megye teljesen kiesik az érdeklődők látókörébő.

A potenciális vevők 80 százalék 30 milliónál húzza meg a határt, s jellemzően két-háromszobás ingatlant kerestek.

Az ingatlanvásárlók 98,6 százaléka magyar állampolgár volt. A többi vásárló döntően európai, negyede szerb vagy orosz állampolgár. Nyugat-Európából a németek voltak a legaktívabbak (az európai vásárlók 7,8 százaléka), a tavalyi legaktívabb angolokkal szemben. Európai állampolgárokon túl mindössze néhány iráni, török és izraeli vásárolt lakást az OC segítségével.

Ügyfeleik átlagos életkora 44,2 év volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK