Kié lesz a kormányzati kirakatberuházás üzlete?

Pályázaton keresik a Várkert Bazár északi bazársora 235 négyzetméteres kereskedelmi egységének üzemeltetőjét. Feltétel, hogy hungarikumokat áruljanak, és a termékek legalább 80 százaléka magyar vagy itt gyártott legyen.
Napi.hu, 2014. május 23. péntek, 13:49
Fotó: Napi.hu

Az ingatlanegyüttest kezelő Várgondnokság Nonprofit Kft. pályázatot írt ki a Várkert Bazár északi bazársorán kialakítandó kereskedelmi egység bérbeadására. A nyertessel tízéves, plusz öt évvel meghosszabbítható bérleti szerződést kötnek a mintegy 235 négyzetméter alapterületű, kereskedelmi tevékenység folytatására alkalmas területre. "Cél a turistaforgalom lehető legszélesebb körű és legszínvonalasabb ellátása, kiszolgálása" - olvasható a mai Hivatalos Értesítőben megjelent kiírásban. Pályázni június 23., 10 óráig lehet.

A bazársor (egyik) bérlője a Népszabadság és az Index korábbi, meg nem erősítetti információi szerint a CBA magyar kereskedelmi lánc lehet.

A pályázatból kiderül, hogy a bérlőnek több feltételt is teljesíteni kell. Így köteles az üzlet szortimentjének kialakításánál a Magyar Hungarikum Bizottság által közzétett hungarikum listán szereplő élelmiszereket árulni, illetve egyéb hungarikumok bemutatására, kapcsolódó ajándéktárgyak értékesítésére. Kiegészítő jelleggel vendéglátó tevékenység folytatható (például kávé, üdítő, szendvics árusítás). A bérlemény belsőépítészeti kialakítása, a berendezési tárgyak installálása a bérlő feladata. (A nyitva tartást össze kell majd hangolni a külön pályázati eljárásban kiválasztott, szomszédos turisztikai információs helyiséggel, ám a nyitvatartási időt a bérbeadó hagyja majd jóvá.)

A Várkert Bazárt az áprilisi országgyűlési választás előtt Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel, majd néhány nap múlva bezárták. Azóta részlegesen látogatható az épület, illetve a déli palotában megnyílt kiállítások. A műemlék ingatlanegyüttest nettó 9 milliárd forintért újította fel a West Hungária Bau Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft., a cégek a műemléki rekonstrukciós és kiegészítő munkákra idén még 820 milliós megrendelést kaptak. A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan közlekedésfejlesztési, útfelújítási munkák is zajlanak, rendszeresek a felújítás miatti útlezárások a budai alsó rakparton és környező utcákban.

A pályázónak nem lehet 3 hónapnál régebben lejárt köztartozása. Nyilatkoznia kell arról, hogy az értékesíteni kívánt termékek legalább 80 százaléka magyar, illetve Magyarországon előállított lesz. Külön nyilatkoznia kell a hungarikumok folyamatos értékesítéséről, valamint arról, hogy aktívan részt vesz majd a kiíró/üzemeltető által szervezett tematikus programokban. A pályázaton való részvétel feltétele 5 millió forint értékű biztosíték nyújtása. A nyertesnek a bérleti szerződés megkötésével egyidejűleg 3 havi bérleti díjnak megfelelő összegű kauciót is fizetnie kell.

A bérlemény üzemeltetését várhatóan augusztus 29-én lehet megkezdeni, ám arra is felhívják a pályázók figyelmét, hogy a szerződés aláírását követően építési és kialakítási munkák folyhatnak az épület jelenleg is zajló felújításával összhangban.

A pályázat értékelési szempontjai:
  • a bérleti díj éves mértéke - 50-es súlyszámmal
  • a hasznosítási program minősége - 30-as súlyszámmal
  • a tervezett kialakítás minősége - 20-as súlyszámmal
A felkért bíráló bizottság minden értékelési szempont esetében 1-10 pontszám között értékeli a benyújtott pályázatok ajánlati elemeit, majd az egyes tartalmi elemekre adott pontszámokat megszorozza a súlyszámmal, a szorzatokat pedig pályázatonként összeadja.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

meszi9, 2014.05.27 17:01

@loallat: "Pályázat??? Lárifári. Megkapja majd Mészáros Lőrinc."
Ez a figura rendesen feltúratta Budapest utcáit. Sok helyen csak méretes gödrök láthatók, munkások meg napokig sehol. Legalább a látszatra adnának és ne mutatnák ennyire, hogy miről szól ez az egész. Vagy inkább a Felcsút mezőkön ásták volna ezeket a hatalmas gödröket és tolták volna bele az EU-s támogatást. Mert gondolom ennek az elköltéséről van most szó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

loallat, 2014.05.27 16:51

Pályázat??? Lárifári. Megkapja majd Mészáros Lőrinc.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2014.05.23 21:58

@jobbbajobbb: "...hogy hungarikumokat áruljanak, és a termékek legalább 80 százaléka magyar vagy itt gyártott legyen....helyes ,így kellett volna beengedni a multikat 90-es években "

Caak úgy megkérdezném tőled, hogy a 90-es évek elején milyen kormány regnált kis hazánkban..Aztán tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy melyik színtársulat kérésére? követelésére verték szét azt a Tsz rendszert amelyik úgy ahogy működött és egész falvaknak adott megélhetést. Most a falvak többségében nincsen munka, mert az a néhány új földesúr nem alkalmaz megfizetett munkaerőt, mert úgy néz ki, hogy cselédtartásra rendezkedtek be...A hungarikum akkor üzlet, ha tömegesen találsz olyan embereket akik ezt meg tudják, ill. meg akarják fizetni.
Ami engem illet én például nem akarom, mert herótom van már attól, hogy mindig a világ kiválóságainak tekintjük magunkat, sokszor minden alap nélkül...300000 huf átlag nettóról nem kéne álmodoznod, amíg a többség minimálbért keres 16% jövadóval....És végül: senki nem tiltotta meg a magyar újgazdagoknak, hogy egy jobb ajánlattal a multik helyébe lépjenek. De addig míg választhatok a Spar és a Cba között addig nem teszem be a lábam az utóbbi szutyok és drága üzleteibe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbbajobbb, 2014.05.23 18:12

....hogy hungarikumokat áruljanak, és a termékek legalább 80 százaléka magyar vagy itt gyártott legyen...


..helyes ,így kellett volna beengedni a multikat 90-es években ...,most 1 millióval több piaci munka lenne ,és 300 000 ft lenne az átlag nettó bér ...,csak akkor nem tudtak volna kivinni 20 év alatt 400-500 mrd dollár extraprofitot ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.05.23 14:25

Az igazi Orbanizmus: CBA a Várkertbazárban! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html