Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A XI. kerület dél-nyugati kapujában nem egyedül a Dobogóra tervezett szuperkórház az egyetlen fejlesztés. Gőzerővel épül Őrmezőn az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő csoport hatalmas irodafejlesztési projektje, az irodaháztól néhány perc távolságra pedig az ország harmadik legnagyobb szórakoztató- és bevásárlóközpontja, amely várhatóan 2020-ban nyitja meg kapuit.

A környék kezd felzárkózni a kerület drágább városrészei mellé. Árnövekedésben már így is kiemelkedik Újbudából: míg a kerület egészében 2013 és 2016 között másfélszeresére  nőttek a négyzetméterárak, Kelenföldön az emelkedés a 60-70 százalékot is elérte. A NAV adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérkép szerint a XI. kerület egészében a lakások négyzetméterárai 2016-hoz viszonyítva tavaly és 2018 eddig eltelt időszakában 421 ezer forintról 487 ezerre nőttek (tehát a drágulás 16 százalékos volt) - olvasható az elemzésben.

Az őrmezői lakótelepen a négyzetméterenkénti átlagár mára elérte a 385 ezer forintot, ami 2016-hoz képest 17 százalékos emelkedés.

A két másik lakótelepen, a Kelenföldin és a Gazdagrétin az árnövekedés 16, illetve 14 százalékos volt, így ma ezekben a lakóövezetekben 402, illetve 419 ezer forintot kell fizetni a panellakások négyzetméteréért.

Addig is, ameddig a kórház-, iroda- és bevásárló-központ beruházások elkészülnek, még tovább élénkülhet a kereslet: a környék lakásai immár kedvező befektetési célpontok is egyben. A tulajdonosok már most beárazzák a javuló életminőséget és az infrastruktúrát, a szépülő környezetet. A pályaudvar közvetlen vonzáskörzetében - Őrmezőn és a Kelenföldi lakótelepen - a kerületi átlagot továbbra is meghaladó áremelkedés várható, ugyancsak értékálló környék marad a családi házas Péterhegy is - jósolja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László