Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A budapesti ingatlanvásárlóknál két markáns csoport figyelhető meg, országszerte itt a legmagasabb a nagyon jó és a legrosszabb állapotú ingatlant vásárlók aránya. Előbbiek ugyan többet költenek az új otthonra, ám nem kell felújítással bíbelődniük. Utóbbiak közé pedig azok tartoznak, akiknek vagy csak a rosszabb állapotú ingatlan ára fér a költségvetésükbe, vagy olyan beruházók, akik könnyedén végeznek felújítást, majd egy jóval magasabb összegért piacra is dobják az adott lakást.

Az érdeklődők "térképére" továbbra sem kerültek fel a külső kerületek, annak ellenére, hogy azokon a területeken még kedvezőbb áron lehet ingatlant vásárolni. Továbbra is a XIII. kerület a legfelkapottabb, Zuglót és a II. kerületet is sokan választanák új lakhelynek.

A vidéki ingatlanpiac még a fővárosinál is intenzívebben erősödik. Az ország keleti megyéiben 46 százalékkal nőtt a panellakások átlagos négyzetméterára egy év alatt, a nyugati országrészben 52 százalékkal nőttek az árak. Tégla építésű ingatlanok esetében is 20 százalék feletti növekedés látható vidéken, keleten 26, nyugaton 25 százalékkal nőtt az átlagérték - írja a Duna House.